Taljan piirto

ANIMAATIOVIDEO PLACEHOLDER

Ruhon pysäyttäjä

Ruhotangossa on ruhon pysäyttäjä eli stoppari, joka estää ruhon liikkumisen eteenpäin ruhotangolla. Kun stopparin köydestä vedetään, lukitus aukeaa ja ruhoa voidaan liikuttaa eteenpäin. Stopparin avulla ruhot voidaan laskea pukille yksi kerrallaan.

Ruhon laskujousi

Laskujouseen kiinnitetystä narusta vetämällä ruho liukuu alaspäin kohti nylkypukkia. Laskeutuvaa ruhoa tuetaan käsillä mustelmien ja roiskeiden syntymisen ehkäisemiseksi.

Nylkypukki

Nylkypukin piirtopää. Ruho asettuu pukille selälleen, takajalat menosuuntaan edellä.

Jalkahila

Kun ruho on laskeutunut nylkypukille, jalkahilat irroitetaan ja ne palautetaan tainnuttamoon palautustangolla tai käsin/ laatikossa viemällä.

Jalkahilojen palautusjärjestelmä

Jalkahiloja on teurastamolla rajoitettu määrä verenlaskutangolle mahtuvien ruhojen määrän mukaan. Siksi hilat palautetaan nylkypukilta tainnuttamoon. Palautustanko on kätevä jalkahilojen siirtämiseen.

Pallopääveitsi

Pallopääveitsen pää on nimensä mukaisesti pallon muotoinen. Taljaa piirrettäessä käytetään terävää pallopääveistä, sillä se ei tee ruhon pintaan osuessaan siihen viiltoja.

Sterilaattori ja hana

Teurastushygienian toteutumiseksi veitsi huuhdellaan ja vaihdetaan sterilaattorissa aina nahan läpäisseen viillon jälkeen. Kahden puukon tekniikka tarkoittaa sitä, että toinen veitsi työskentelee ja toinen desinfioituu sterilaattorissa.

Nylkypukin ohjauslaite

Ruhojen liikkumista nylkypukin päällä eteenpäin ohjataan jalkakäyttöisellä ohjauslaitteella.

puukko/ pihdit piltan irrotukseen